Todoriću nikad dosta; njegovi novi lanci trgovina uništit će DM?

IVICA TODORIĆ, vlasnik Agrokora i jedan od najbogatijih hrvatskih tajkuna, po svemu sudeći, postaje novi kozmetički kralj, te svojim lancem trgovina planira pokoriti njemački Drogerie Markt.

Njegov ulazak na hrvatsko kozmetičko tržište očekuje se najkasnije za dva tjedna, kada će biti prvo predstavljanje tog novog poslovnog projekta.

Prema neslužbenim informacijama, naziv prvog hrvatskog lanca kozmetike bit će Kozmo.

Kako piše Jutarnji list, Todorićev novi pothvat ulazi na tržište vrijedno nekoliko stotina milijuna kuna, što je čak i za pojam ovog tajkuna veliki mamac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako naš poduzetnik ne vidu granicu svog carstva, pa ga je odlučio proširiti i na ovaj unosan biznis. I učinio je to u pravom trenutku, jer je prodaja naše izvorne kozmetike u velikom padu, pa ne sumnjamo da će Kozmo unijeti na hrvatsko tržište jednu novu poslovnu smjernicu.

DM, koji je dosada dominirao tržištem kao svojevrsni monopolist, konačno je dobio prvu ozbiljnu konkurenciju na ovom području, pa su i ostali proizvođači kozmetike zadovoljni s tom činjenicom.

Iako je Hrvatska zajedno s istočnoeuropskim zemljama drugo rastuće kozmetičko tržište na svijetu, propadanje domaćih lanaca dio je naše svakodnevnice.

Tako će svoj odjel kozmetike zbog neprofitabilnog poslovanja zatvoriti Belupo, dok kozmetička linija "I touch" također trpi velike gubitke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara