Tokio i Seul već zabranili uvoz američke govedine

REAGIRAJUĆI na prvi otkriveni slučaj bolesti kravljeg ludila u Sjedinjenim Državama, Japan i Južna Koreja zabranili su u srijedu uvoz američke govedine.

Obje su zemlje reagirale svega nekoliko sati nakon objave da je u Sjedinjenim Državama otkriveno kravlje ludilo i privremeno zabranile uvoz govedine i govedskih proizvoda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje jedan slučaj bolesti kravljeg ludila otkriven je i potvrđen u američkoj saveznoj državi Washington, objavila je američka ministrica poljoprivrede Ann Veneman. Zaražena životinja uzgojena je na farmi kraj gradića Mabtona, a bolest je otkrivena tek nakon što je krava uginula. Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo istragu kojom će utvrditi kamo je upućeno zaraženo meso. Navodno je završilo u najmanje dvije mesnice, rekla je Venman.

Bolest kravljeg ludila, odnosno spongiformna encefalopatija (BSE), dosad se nije pojavila u Sjedinjenim Državama, ali je 90-ih godina zabilježena u europskom stočnom fondu. Znanstvenici vjeruju da se i ljudi mogu zaraziti jedući određene dijelove mesa inficirane životinje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara