Tolić podnio kaznenu prijavu protiv Vjenceslava Billa

DARKO TOLIĆ iz Osijeka podnio je danas kaznenu prijavu osječkom Općinskom državnom odvjetništvu protiv Vjenceslava Billa, osječkog ratnog dragovoljca i svjedoka u istrazi protiv Branimira Glavaša, zbog kako navodi u priopćenju za javnost, "kaznenog djela lažnog prijavljivanja".

Tolić ističe da je Vjenceslav Bill od 2000. do danas protiv njega podnio dvije prijave PU osječko-baranjskoj navodeći u njima da je (Tolić) suodgovoran za ubojstvo hrvatskog branitelja Mate Šabića iz Osijeka, želeći na taj način izazvati pokretanje kaznenog postupka.

"Iako zna da ni na koji način nisam sudjelovao u počinjenju tog kaznenog djela, lažno me prijavio kao sudionika pa je time počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja", naveo je Tolić u priopćenju za javnost.

U obrazloženju podnošenja kaznene prijave Tolić je naveo da je Vjenceslav Bill, koji je jedan od svjedoka u "slučaju Glavaš", protiv njega podnio policiji prijavu navodeći da je Tolić od njega tražio da, na zahtjev Branimira Glavaša, ubije hrvatskog branitelja Matu Šabića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome je Bill više puta govorio i putem sredstava javnoga priopćavanja, a zadnji put na Radiju 101, izjavljujući da sam sudjelovao u tom ubojstvu, naveo je Tolić.

Branimir Glavaš podnio je koncem srpnja zagrebačkom Općinskom sudu privatnu tužbu protiv Billa za klevetu. U tužbi je Glavaš naveo da je Bill na Radiju 101 "iznio evidentno klevetničke insinuacije" protiv njega (Glavaša), a izjavu je idući dan prenio dnevni list "24 sata".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara