Tomac: Mesić grubo napada medije i višestranačje

Predsjednik Savjeta Hrvatskog zvona Zdravko Tomac ustvrdio je danas da je predsjednik Stjepan Mesić grubo napao slobodu medija i višestranačje kada je nedavno na Hrvatskom radiju izjavio da desničari pokušavaju preuzeti medije kako bi ponovno zauzeli pozicije s kojih se pljačkala Hrvatska.

Tomac je utvrdio na konferenciji za novinare da se Mesić s pozicije silnika, a pod krinkom predsjednika građanina grubo obrušava na one medije koji mu nisu po volji.

Tako Mesić, kaže Tomac, diskvalificira Novu TV i Večernji list za koje je Tomislav Marčinko izjavio da ima popis zaposlenika HTV-a koji su do 1990. radili za KOS i SDB i da ga je spreman objaviti.

Tomac je također ustvrdio da Mesić nastupa s pozicije silnika koji bi bez ikakvog dokaza najradije zabranio one stranke koje kritiziraju njegovu politiku ili zastupaju drugačija mišljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mesić time napada temelje ustavnog sustava Hrvatske jer je sloboda i ravnopravnost političkih stranaka jedna od temeljnih vrednota ustavnog sistema", kazao je Tomac.

Tomac smatra da i njega Mesić optužuje bez argumenata jer je on (Tomac) u knjizi "Predsjednik protiv Predsjednika" argumentima pokazao da je Mesić bio začetnik ideje zapadnog Balkana.

Tomac je time reagirao na nedavnu Mesićevu izjavu u emisiji "S Predsjednikom na kavu". Mesić je tada kazao da Marčinkova priča o udbašima nije slučajna, da desničari plaše narod Europom i da pokušavaju osvojiti medije te da su neki već osvojeni.

(Hina) xmvr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara