Tomac: SDP mora napraviti sve da koalicija nastavi funkcionirati

POTPREDSJEDNIK Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Zdravko Tomac izjavio je danas na Savjetovanju zagrebačkog ogranka te stranke kako SDP mora učiniti sve da vladajuća koalicija, bez obzira na sukobe, nastavi funkcionirati.

´Mogući rat u Iraku ojačat će sve radikalizme, pa i terorizam, a za Hrvatsku je važno da bez obzira na nesuglasice među strankama, bude stabilna te izbjegne bilo kakve sukobe, krize, pa i izbore´, rekao je Tomac.

Dodao je da SDP u tom procesu treba biti stožerna stranka koja vodi politiku okupljanja.

Stoga je stajalište vodstva SDP-a da će ta stranka učiniti sve kako bi vladajuća koalicija, bez obzira na sukobe, nastavila funkcionirati, kazao je Tomac.

Ocijenio je da bez unutarnje stabilnosti Hrvatska neće moći iskoristiti ni šansu za priključenjem Europskoj uniji u prvom sljedećem krugu proširenja, godine 2007.

Komentirajući stanje unutar SDP-a, potpredsjednik stranke Tomac je rekao kako je ono puno bolje nego što to nastoje prikazati mediji.

Ustvrdivši kako nikada nije postojao navodni ´tandem Tomac-Bandić´ koji se trebao sukobiti s nekim ´osobama ili grupama´ iz SDP-a, Tomac je rekao da ta stranka ´treba imati snage da bude jedinstvena, ali i da potiče različita mišljenja´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odnose unutar SDP-a dobrima je ocijenio i predsjednik Gradskog ogranka stranke, Milan Bandić.

Govoreći o suradnji s HNS-om, koalicijskim partnerom SDP-a u Zagrebu, Badnić je rekao kako im je ta stranka ´jedini i najbolji partner´, s kojim moraju surađivati.

Stranačkim kolegama je poručio da unapređuju rad svojih ogranaka, čime jačaju čitavu stranku te da sve moguće nesuglasice najprije pokušaju riješiti unutar redova SDP-a.

Na savjetovanju zagrebačkih SDP-ovca o temi ´U susret predizbornoj godini´, govorili su i čelnici zagrebačkih gradskih upravnih tijela iz te stranke, koja je u glavnom hrvatskom grdu, u koaliciji s HNS-om, na vlast od svibnja 2000. godine.

Gradonačelnica Vlasta Pavić tako je istaknula da Zagreb, u cilju boljeg funkcioniranja, mora preustrojiti i smanjiti postojeća upravna tijela, čime bi se izbjeglo preklapanje poslova pojedinih službi i povećala njihova učinkovitost.

Govoreći o investicijama i reorganizaciji gradskih komunalnih i trgovačkih društava predstojnik Gradskog ureda za gospodarstvo, Ladislav Prežigalo, najavio je da će se uskoro krenuti u ujedinjenje komunalnih službi.

Po tom prijedlogu ujedinili bi se ZET, Gradski vodovod, Plinara, Gradska groblja, Zagrebačke ceste, Čistoća i Zrinjevac, koji bi imali zajedničku upravi i neke službe, što bi dovelo do njihova boljeg funkcioniranja i poboljšanja usluga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara