Tomac u New Yorku rekao da hrvatska treba vladu za EU

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zdravko Tomac rekao je u ponedjeljak Hrvatskoj misiji pri Ujedinjenim narodima da Hrvatska treba na sljedećim izborima izabrati vladu koja će se zalagati za modernu europsku Hrvatsku u Europskoj uniji.

Tomac je u ponedjeljak posjetio Stalnu misiju RH pri UN-u u New Yorku gdje je razgovarao s privremenim otpravnikom poslova Zoranom Bošnjakom i obratio se osoblju Misije.

Tomac, također i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, naglasio je da Hrvatska, mada mala zemlja, mora biti principijelna i jedinstvena u svojoj vanjskoj politici i boriti se za međunarodni pravni poredak. Posebice je u tom kontekstu istaknuo ulogu Ujedinjenih naroda, gdje se treba zalagati za ravnopravnost svih članica u odlučivanju te jačanju multilateralnih odnosa koji bi koristili svjetskom poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je naglasio važnost ulaska Hrvatske u EU u sljedećem valu proširenja.

Bošnjak je Tomca informirao o kandidaturi Hrvatske za nestalnog člana Vijeća sigurnosti 2008. i naglasio kako se pri tome trebaju angažirati svi hrvatski čimbenici jer bi ulazak zemlje u "svjetsku vladu" značajno pridonio ugledu Hrvatske na međunarodnoj sceni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara