Tomašić: Skandalozni, stupidni i bahati Boris Tadić mrzi sve što je hrvatsko

Tomašić: Skandalozni, stupidni i bahati Boris Tadić mrzi sve što je hrvatsko

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva (Index)

NA DANAŠNJI intervju i izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da će "za odnose Hrvatske i Srbije biti loše ako Gotovinu oslobode zbog nedostatka dokaza", reagirala je predsjednica HSP dr. A. Starčević, Ruža Tomašić tvrdeći da je to još jedna u nizu skandaloznih, stupidnih i bahatih izjava srbijanskog čelnika u kojoj neskriveno pokazuje svoju mržnju prema svemu što nosi prefiks hrvatski.

"Izjava je dana u isto vrijeme kada srbijanski predstavnik pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu izjavljuje i traži da Hrvatska ne može slaviti 5. kolovoza kao Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tadićeva izjava je još jedna u nizu uvredljivih izjava protiv Hrvatske, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, ali ovaj put i izravni pritisak na Haški sud, koji bi najkasnije na jesen trebao donijeti presudu u slučaju  optužnice  protiv generala Gotovine, Čermaka i Markača. Tadićeva poruka je da generali Gotovina, Čermak i Markač moraju biti proglašeni krivima i osuđeni, bez obzira na bilo što", naglašava Tomašić. 

"Dosta nam je takvih drskosti i poruka, te tražimo od predsjednika Josipovića i Vlade poduzimanje odlučnih mjera, od slanja diplomatske note do povlačenja našeg veleposlanika iz Beograda i obavještavanja Vijeće sigurnosti o pritisku Srbije na Haški sud i otvaranje rasprave na Vijeću", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Ruža Tomašić.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara