Tomasović zbog Gotovine napustio sjednicu splitskog Gradskog vijeća: Sram vas bilo!

Tomasović zbog Gotovine napustio sjednicu splitskog Gradskog vijeća: Sram vas bilo!

Foto: Paun Paunović / Cropix

PUKLO JE na splitskom Gradskom vijeću oko generala Gotovine. Kad je vijećnik HSP-a Luka Roguljić iznio prijedlog da se na glasanje stavi njihova ideja o proglašenju generala Gotovine počasnim građaninom Splita te da se trg ili ulica nazove njegovim imenom, šefica Vijeća Nevenka Bečić, otklonila je takvu mogućnost. "To je već u proceduri od 2001. godine", izvukla je Bečićka neočekivani adut

"Zbog takvih je general spremljen na 24 godine u Haag"

Neugodno je to iznenadilo šefa splitskog HSP-a Hrvoja Tomasovića. "Sram vas bilo, sve vas skupa koji sjedite ovdje i izbjegavati glasati da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom Splita. Zbog ovakvih je general Gotovina spremljen na 24 godine u Haag", podigao je glas Tomasović. Na vidno olakšanje šefice Nevenke napustio je sjednicu Gradskog vijeća.

Što je sad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nejasno je zašto se Kerumov HGS ovako ogradio od inicijative HGS-a. Kerum je aktivno sudjelovao u prikupljanju financijske pomoći, a ideja o imenovanju Gotovine počasnim građaninom pala je na pamet i njegovom zamjeniku Juri Šundovu na jednoj od donatorskih večeri u hotelu Lav početkom 2010. godine.

Osim toga, privrženost generalu Kerum je pokazao i prošle subote kad se na rivi pridružio prosvjedu udruge Volim Hrvatsku - Ne u EU, tijekom kojeg se obračunao nekolicinom "urbanih Jugoslavena". Što je sad? Što sad ne valja?

Baja za ispriku, Nevenka za kažnjavanje!

Nakon nekih pola sata javio se Marin Jurjević, šef splitskog SDP-a. "Tomasović nas je sve uvrijedio. Takvo ponašanje nije prihvatljivo. Tražim ispriku", šokiran je bio Jurjević. 

"Ja bih ga kaznila. Ajmo glasovat o tome. Najbolje da mu zabranimo dolazak na sjednice", odmah je spremna za akciju bila agilna Nevenka...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara