Tomčić: Ako se u dva tjedna pokaže da koalicija ne može skupa, spreman sam potegnuti pitanje izbora

Tomčić: Ako se u dva tjedna pokaže da koalicija ne može skupa, spreman sam potegnuti pitanje izbora
Predsjednik Hrvatskog sabora i HSSa Zlatko Tomčić izjavio je danas da je spreman potegnuti pitanje izbora ako se kroz razgovore koalicijskih partnera u slijedeća dva tjedna pokaže da ne mogu skupa.

Sunčani Hvar nije presudio koaliciji, taj je slučaj samo vrh ledenog brijega svih problema, prije svega u procesu privatizacije, rekao je Tomčić na Hrvatskom radiju.

Proizvoljnim medijskim konstrukcijama ocijenio je napise da se HSS zalaže za izbore u svibnju umjesto u jesen kada bi se mogle pokazati loše strane poljoprivredne reforme.

´Dosada nisam spominjao ni jedan datum izbora´, rekao je napominjući kako traži da se u koaliciji utvrdi može li se ili ne izaći iz silnih problema od kojih su neki izašli na vidjelo.

´Ako se ne može, pokušat ćemo utvrditi najkraći mogući rok za izlazak na izbore´, rekao je, ponovivši kako s datumom izbora ne bih licitirao dok ne vidi odgovore koalicijskih partnera.

Lošim je ocijenio i za SDP i HDZ mogući dogovor oko modela izbornog zakona koji bi preferirao velike stranke.

Izrazio je uvjerenje da će doći do saborske rasprave o ´slučaju Sunčani Hvar´. Naveo je da je danas od HSLS-a dobio (službeni) zahtjev kao poticaj da o tome raspravlja Sabor, i od Vlade zatražio detaljno izvješće kao podlogu toj raspravi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Ne želim dolijevati ulje na vatru već da se taj incident razriješi utvrđivanjem istine za što će saborska rasprava biti dobra prigoda´, rekao je.

´Na rubu pameti i nevjerodostojnim ocijenio je tumačenja visokih državnih dužnosnika koja prenose današnje novine, da je temeljem zaključka tročlane ministarske komisije, ponuda ´Termi Čatež´ ponovno proglašena kao najpovoljnija.

Najavio je da će na 30. saborskoj sjednici posve sigurno biti i točka ´deratifikacije´ ugovora sa Slovenijom o NE Krško.

Ne bi prejudicirao da li će ugovor biti razvrgnut ili ne.

Moguće je, rekao je, da se na plenarnoj sjednici provede i rasprava o iračkoj krizi.

Ukoliko se nakon sutrašnje zajedničke sjednice odbora za vanjsku i unutarnju politiku zaključi da je o tome potrebno raspravljati i na plenarnoj sjednici i ovisno o tome kakve su ambicije Vlade, o iračkoj ćemo krizi raspravljati i na plenarnoj sjednici, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara