Tomčić: Nijedna vlast nikad ne ispuni sva predizborna obećanja

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora i Hrvatske seljačke stranke Zlatko Tomčić izrazio je danas u Tordincima uvjerenje kako će se parlamentarni izbori u Hrvatskoj održati 23. studenoga, rekavši kako je unatoč mnogim nesporazumima u koaliciji koalicijska vlast u dosadašnjem mandatu učinila bitan pomak u mnogim dijelovima života hrvatskih građana.

"Nijedna vlast nikad ne ispuni sva predizborna obećanja. Svjestan sam činjenice da nismo ispunili ne samo sva obećanja nego čak ni ono što smo planirali", rekao je Tomčić i dodao kako će građani najbolje znati procijeniti je li ono što je koalicija do sada učinila dostatno ili žele drugu vlast.

Ponovio je kako HSS neće ni s kim razgovarati o mogućoj predizbornoj suradnji niti će i s kim koalirati prije izbora. Za HSS, po njegovim riječima, razgovori o mogućim koalicijama počinju prvi dan nakon objave izbornih rezultata. Ne nađemo li na temelju naših uvjeta partnere, spremni smo biti u oporbi, rekao je Tomčić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući odnose sa Slovenijom, kazao je kako Hrvatska ima legitimno pravo proglasiti gospodarski pojas. "Mislim da su Slovenci ovaj put prekardašili svojim izjavama i da su se zanijeli u nekakvoj svojoj fiks-ideji da mogu diktirati što Hrvatska treba činiti", ocijenio je predsjednik Sabora.

Na novinarski upit kako ocjenjuje prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti s obzirom na to da je suvlasnik jedne tvrtke, Tomčić je potvrdio kako je suvlasnik 22 posto dionica u jednoj tvrtki. "Ako mi tko kaže da je to zabranjeno, odmah ću prestati biti političar ili suvlasnik. Ja nisam poduzetnik, nego samo suvlasnik i ne bavim se nikakvim poslom osim politikom", rekao je Tomčić.

Tomčić je u Tordincima nazočio otvorenju nove zgrade područne osnovne škole.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara