Tomčić: Petorka prihvatila koncept za preoblikovanje procesa privatizacije

ČELNICI stranaka vladajuće koalicije danas su prihvatili koncept u kojem bi se preciziralo što i u kojem roku treba napraviti da se proces privatizacije preoblikuje, izjavio je novinarima predsjednik HSSa Zlatko Tomčić po završetku koalicijskog sastanka u Vili Weiss.

Svi ti projekti u vladinoj bi se proceduri trebali naći do početka ožujka, a potom bi se uputili Saboru, rekao je Tomčić.

Tomčić je rekao da se ide za tim da se vlasnički udjeli i dionice HFP-a objedine sa ostalom državnom imovinom u državni imovinski fond, a da se kroz zakon o stečajevima stvore uvjeti za osnivanje agencije za državna potraživanja.

Predsjednik HSS-a navedena rješenja drži dobrima, kaže da su na tragu onoga što je tražio HSS, a to je, mišljenja je, odgovorniji odnos prema državnom vlasništvu.

U okviru rasprave o privatizaciji, čelnici koalicije razgovarali su i o ´Sunčanom Hvaru´, no Tomčić kaže da ta rasprava nije završena i da nikakvi zaključci danas nisu donijeti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ranijim najavama, hrvatska Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala odlučiti o prodaji tog poduzeća Termama Čatež.

Petorka se, kako se doznaje, načelno suglasila, da se u proceduru ide sa reformom radnog zakonodavstva.

Čelnici petorke, pojačani članovima vladina užeg kabineta, bavili su se i štrajkom liječnika, a po dostupnim informacijama ministar zdravstva sutra će razgovarati s predstavnicima Hrvatskog liječničkog sindikata i štrajkačkim odborom.

Petorka bi se ponovno trebala okupiti sutra navečer, nakon sjednice GSV-a, na kojoj će, navodno biti i premijer Ivica Račan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara