Tomčić ponovno "prozvao" linića kao glavnog krivca za probleme u privatizaciji

Predsjednik Hrvatskog sabora i HSSa, Zlatko Tomčić, izjavio je danas kako je potpredsjednika Vlade Slavko Linić glavni krivac za probleme s privatizacijom u Hrvatskoj. L

"Sada je evidentno da je od 'Sunčanog Hvara' pa do Kutjeva probleme u privatizaciji stvarao Slavko Linić. To se više ne može tolerirati", rekao je Tomčić u zagrebačkoj zračnoj luci prije odlaska u radni posjet Velikoj Britaniji.

Na novinarski upit znači li izjava premijera Ivice Račana kako ne želi ulaziti u razmirice o privatizaciji, da se Račan na neki način želi riješiti Linića, Tomčić je odgovorio: "To morate pitati Račana".

"Ali, ja više ne prihvaćam tvrdnje da je tu riječ o razmiricama i svađama", dodao je Tomčić.

Predsjednik Hrvatskog sabora i HSS-a ponovno je izrazio krajnje nezadovoljstvo procesom privatizacije i rezultatima koalicijske Vlade na tom području.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko u ovoj državi mora konačno odgovoriti zašto svaki privatizacijski potez završava aferom. Očito je riječ o promašenoj koncepciji, o ambicijama pojedinaca da presudno utječu na tijek privatizacije kroz nekakva prava na diskrecijske odluke, te da je riječ o potpuno nespremnoj administraciji koja priprema privatizaciju", rekao je Tomčić.

Izrazio je i sumnju da sadašnja koalicijska Vlada do kraja mandata može nešto promijeniti u procesu privatizacije.

"Možemo, međutim, napraviti detaljnu analizu koliko smo promašili, te možemo donijeti zakon o privatizaciji i druge zakonske akte kako bi sljedeća vlada mogla korektnije postupati", zaključio je Zlatko Tomčić.

(Hina) sv sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara