Tomčić primio izaslanstva akademije tehničkih znanosti i sindikata graditeljstva

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić primio je danas u odvojene posjete izaslanstvo Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i izaslanstvo Sindikata graditeljstva Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Predstavnici Akademije tehničkih znanosti upoznali su Tomčića s projektnim i publikacijskim aktivnostima koje provode s ciljem predstavljanja tehničkog i znanstvenog potencijala političkim, gospodarskim i inim strukturama u zemlji. Istaknuli su potrebu međusobnog povezivanja tehničkih disciplina, ali i njihova povezivanja s drugim strukama radi osnivanja interdisciplinarnih ekipa koje će aktivno pridonosti razvoju društva u svim njegovim segmentima.

Predsjednik Tomčić se suglasio s iznijetim stavovima, te naglasio da hrvatsko društvo pokazuje manjak interakcije i sinergije između donositelja političkih odluka i struke, odnosno znanosti, te da je taj nedostatak potrebno ukloniti kako bi se zadržao kontinuitet pozitivnih promjena u društvu, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici Sindikata graditeljstva Hrvatske izvijestili su Tomčića da je taj Sindikat ovu godinu proglasio "godinom vraćanja digniteta građevinskoj djelatnosti". To je iznimno važno jer je graditeljstvo jedna od najrizičnijih grana u smislu uvjeta rada, a konstantno bilježi i zaostajanje plaća u odnosu na prosjek u gospodarstvu, rekli su.

Problematiku struke dodatno usložnjava prevelik broj građevinskih tvrtki s malim brojem zaposlenih, kao i nedostatan interes mladih za građevinsku djelatnost, upozorio je Sindikat.

Predsjednik Sabora je istaknuo kako je pootrebno aktivno raditi na zaštiti položaja djelatnika građevinske struke, ali i na njihovoj edukaciji i pronalaženju stimulativnih mjera za saniranje stanja u građevinarstvu, što će posredno pridonijeti i razvoju gospodarstva u cjelini, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara