Tomčić primio njemačkog veleposlanika

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić primio je u utorak veleposlanika SR Njemačke u Hrvatskoj Gebhardta Weissa, priopćio je Ured predsjednika Sabora. L

Veleposlanik Weiss je pozdravio hrvatsko podnošenje zahtjeva za punopravno članstvo u Europskoj uniji, istaknuvši da će nadolazeće razdoblje biti iznimno važno za Hrvatsku u smislu ispunjavanja političkih i drugih uvjeta za pristupanje EU, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomčić je naglasio da je pristupanje Europskoj uniji među najvišim državnim interesima, o čemu svjedoči i vrlo visok stupanj konsenzusa u Hrvatskom saboru prilikom donošenja Deklaracije o pristupanju EU u prosincu prošle godine. On je rekao kako je potrebno krajnje odgovorno i savjesno ispunjavati preuzete obveze, posebno na području zakonodavstva, reforme državne uprave i pravosuđa.

Sugovornici su izrazili zabrinutost zbog mogućeg rata u Iraku te njegovih implikacija na europsko područje, a posebno potencijalnih negativnih učinaka na kretanja u gospodarstvu, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara