Tomčić primio španjolskog i iranskog veleposlanika

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić primio je u nastupni posjet iranskog veleposlanika u RH Jafara Shamsiana i španjolskog veleposlanika

Alvara Sebastiana de Erice y Gomez-Aceboa, priopćio je Ured Hrvatskog sabora za odnose s javnošću.L

Sugovornici su se suglasili da su hrvatsko-španjolski bilateralni odnosi dobri i neopterećeni otvorenim pitanjima, a Španjolska je pozdravila hrvatsku aplikaciju za EU.

S obzirom da dosad nije bilo sadržajnije parlamentarne suradnje između dviju zemalja, predloženo je njezino intenziviranje kako na najvišoj razini, tako i na razini parlamentarnih odbora, posebno odbora za vanjsku politiku iza europske integracije.

Tema razgovora je bila i gospodarska suradnja Hrvatske i Španjolske koja, po ocjenama predsjednika Tomčića i španjolskog veleposlanika, nije na zadovoljavajućoj razini, kaže se u priopćenju.

Predsjednik Tomčić i iranski veleposlanik dijele mišljenje da su

politički odnosi Hrvatske i Irana dobri te da su u stalnom usponu od stjecanja neovisnosti RH, čemu je nedvojbeno pridonijela i razmjena brojnih političkih i parlamentarnih izaslanstava, posebno u prošloj godini. Budući da gospodarski odnosi znatno zaostaju za političkima u smislu dinamike, potrebno je poraditi na njihovu intenziviranju, dodaje se u priopćenju.

Tema razgovora je bila i trenutačna kriza oko Iraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara