Tomčić primio u nastupni posjet novog američkog veleposlanika

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić primio je u utorak u nastupni posjet novog američkog veleposlanika u Zagrebu Ralpha Franka, priopćio je Ured predsjednika Sabora.

Tomčić je upoznao Franka s programom realizacije hrvatskih integracijskih prioriteta u nadolazećem razdoblju, istaknuvši kako je pristupanje EU i NATO-u strateški vanjskopolitički cilj Hrvatske koji uživa veliku potporu i javnosti i političkih stranaka, priopćio je Ured.

Predsjednik Sabora je naglasio kako službeni Zagreb pridaje važnost i razvijanju dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa sa zemljama u regiji, pri čemu Hrvatska može biti dobar primjer drugima kada su u pitanju demokratska i gospodarska postignuća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenivši kako je potpora SAD-a Hrvatskoj važna u ostvarivanju hrvatskih integracijskih stremljenja, Tomčić se zahvalio na dosadašnjoj američkoj financijskoj potpori RH od 2000. do 2003. godine, priopćeno je.

Veleposlanik Frank je naglasio kako je vrlo ohrabrujuće što oko najvažnijih integracijskih ciljeva RH postoji konsenzus i u zemlji i u međunarodnoj zajednici, a SAD će i dalje podupirati reformska nastojanja RH kroz razne vidove pomoći. Na kraju susreta oba su sugovornika izrazila nadu da će se dobra suradnja između Veleposlanstva SAD-a i Hrvatskoga sabora nastaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara