TOMČIĆ PRIMIO U NASTUPNI POSJET TALIJANSKOG VELEPOSLANIKA

Predsjednik Hrvatskoga sabora g. Zlatko Tomčić primio je u ponedjeljak u nastupni posjet talijanskog veleposlanika u Hrvatskoj Alessandra Grafinija, priopćeno je Saborskog ureda za odnose s javnošću. L

Tijekom razgovora je, prema priopćenju, istaknuta odlična suradnja Italije i Hrvatske, a predsjednik Sabora posebno se zahvalio Italiji na dosadašnjoj potpori u hrvatskom približavanju Europskoj uniji.

U razgovoru o aktualnoj temi mogućeg proglašenja gospodarskog pojasa na Jadranskom moru, Tomčić je istaknuo kako je to s hrvatske strane motivirano željom za očuvanjem i obnovom ribljeg fonda te ekološkom zaštitom Jadrana, a što je u skladu s aktualnom politikom ribarstva EU, gdje je navedena problematika upravo zbog svoje važnosti prenesena u ekskluzivnu nadležnost Europske komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veleposlanik Grafini je naglasio kako je važna poveznica između dviju zemalja i autohtona talijanska manjina u Istri i Kvarneru, koja na zadovoljstvo talijanske strane ima i svog zastupnika u Hrvatskom saboru.

Sugovornici su predložili intenziviranje parlamentarne suradnje u nadolazećim mjesecima, kako na najvišoj razini, tako i na razini vanjskopolitičkih odbora i skupina hrvatsko-talijanskog prijateljstva koje su osnovane u oba parlamenta.

(Hina) pp sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara