Tomčić pustio u rad vodoopskrbni sustav u Borovljanima pokraj Koprivnice

VODOPSKRBNI sustav za četiri mjesta pokraj Koprivnice danas je u Borovljanima u rad pustio predsjednik Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić u povodu 10. obljetnice općine Novigrada Podravskog.

Izgradnja petnaest kilometara vodoopskrbnog sustava, koji se sastoji od glavnog te sekundarnog vodovoda s vodovodnom mrežom za naselja Srdinac, Vojvodinac, Plavšinac i Borovljane s 213 kućanstava, stajao je 2,1 milijun kuna.

Tomčić je u toj prigodi istaknuo da će se osobno zauzimati da izgradnja glavnih vodovoda bude državna zadaća, a u Podravini i promet, zaštita okoliša i iskorištavanje voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podravina je bogata upravo vodama, jer pitkom vodom može opskrbiti četvrtinu Europe i zato je nepotrebno raspravljati treba li Dravu zaštititi i Koprivničko-križevačkoj županiji, jednoj od najuspješnijih u Hrvatskoj, u kojoj 68 posto kućanstava nema vodu iz vodovoda, pomoći u izgradnji vodoopskrbe, rekao je Tomčić.

Župan Josip Friščić potkrijepio je tvrdnje o uspješnosti te županije, koja je među vodećima u Hrvatskoj, najnovijim podatcima po kojima je prošle godine ostvarila 7,8 milijarda kuna prihoda ili 12 posto više nego 2001., a dobit je povećana za 46 posto ili na 275 milijuna kuna. Istodobno, zaposlena su 1082 radnika, rekao je Friščić, istaknuvši da je vodoopskrba prvo buduće ulaganje u Koprivničko-križevačkoj županiji.

(Hina) čmi mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara