Tomčić: Sutra sastanak s Račanom, ili ćemo raditi odgovorno ili više ne možemo biti skupa

HSS je spreman na dijalog, ali ne i na čitanje i slušanje reinterpretacija onoga što je s partnerima dogovoreno, izjavio je večeras nakon sjednice stranačkog Predsjedništva predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić, najavivši za sutra sastanak s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom.

Tomčić je, odbacivši tvrdnje da je svojom nedjeljnom izjavom ´bacio rukavice u lice´ predsjedniku SDP-a, ustvrdio kako to nije njegov način ponašanja te da je morao reagirati na Račanove i Linićeve izjave i ponavljanje da su ´Terme Čatež´ imale najbolje ponude za kupnju ´Sunčanoga Hvara´.

Takvo tumačenje, nakon što je Vlada poništila odluku o prodaji tog poduzeća, može u javnosti ostaviti dojam da su to bili ustupci HSS-u, rekao je Tomčić i poručio da njegova stranka više nije spremna raditi na taj način.

Ili ćemo raditi odgovorno ili više ne možemo biti skupa, poručio je predsjednik HSS-a, navevši da se koalicije sastaju i rastaju i da od toga ne treba praviti buku.

Tomčić je za sutra najavio sastanak s Račanom, a idućih dana i vodstava HSS-a i SDP-a. Na tim će se sastancima, najavio je, raspravljati o odnosima dviju stranaka te procijeniti mogu li zajedno i do kada ili ne.

HSS će do tada biti korektan i suzdržavati se od izjava o ´Sunčanom Hvaru´, jer su i mediji i javnost prepuni toga, rekao je Tomčić.

Vodstvo HSS-a iznenađeno je razvojem događaja sa sisačkom Željezarom. HSS se do sada nije bavio tim pitanjem, no drži da je to još jedan dokaz da je cijeli sustav upravljanja državnom imovinom i privatizacijom neuređen, izjavio je Tomčić novinarima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara