Tomčić u oproštajni posjet primio talijanskog veleposlanika

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić primio je u utorak u oproštajni posjet talijanskog veleposlanika u Hrvatskoj Fabia Pigliapoca, priopćio je saborski Ured za odnose s javnošću.

Veleposlanik Pigliapoco se zahvalio na uspješnoj suradnji tijekom svojega mandata, istaknuvši kako je u tom razdoblju svjedočio velikim promjenama u Hrvatskoj, koja je ostvarila zamjetan napredak u približavanju Europskoj uniji i NATO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomčić je naglasio važnost činjenice da Hrvatska u svojim integracijskim naporima uživa i potporu Italije, što se pozitivno odražava na dinamiku hrvatskog pristupanja europskim i euroatlantskim integracijama, kaže se u priopćenju.

Svjesni smo, rekao je Tomčić, da nam predstoji puno posla, ali držimo da smo jasno iskazali svoju proeuropsku orijentaciju, i to se opredjeljenje neće mijenjati ni u budućnosti.

Kada su u pitanju parlamentarni odnosi između Italije i Hrvatske, Tomčić je izrazio zadovoljstvo njihovom izvrsnom razinom, kao i nadu da će talijanski parlament vrlo brzo ratificirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između RH i EU, dodaje se.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara