Tomčić u utorak u Bruxellesu

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora i predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić prisustvovat će u utorak u Bruxellesu na radnoj večeri koju redovito održava Predsjedništvo EPPED frakcije (frakcija Europske narodne stranke) u Europskom parlamentu s članovima Europske komisije iz EPP-a, priopćio je u ponedjeljak HSS.

Tomčić u Bruxelles putuje na poziv Hans-Gert Poetteringa, predsjednika EPP-ED Frakcije u Europskom parlamentu.

Kao posebni gosti na radnoj večeri iz zemalja Jugoistočne Europe pozvani su, uz Tomčića, član predsjedništva BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić i predsjednik stranke "G17 plus" i bivši zamjenik premijera u bivšoj SRJ Miroljub Labus, kaže se u priopćenju.

U pozivu Tomčiću kaže se kako je cilj večere "raspraviti budući razvoj u regiji i budućnost odnosa s EU", te "inteziviranje odnosa sa zemljama ove regije s ciljem njihovog budućeg članstva u EU", kaže se u priopćenju.

Na radnoj večeri će u ime Europske komisije sudjelovati njezin predsjednik Romano Prodi i povjerenik Komisije za vanjske odnose Chris Patten.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frakcija Europske narodne stranke (EPP) najveća je parlamentarna frakcija u Europskom parlamentu a okuplja stranke centra, stranke demokršćanske i narodnjačke orijentacije.

Nakon što je Hrvatska nedavno podnijela službeni zahtjev za članstvo u EU, intezivirana je suradnja HSS-a i Europske narodne stranke kao i HSS-a i EPP-ED Frakcije u Europskom parlamentu.

HSS je (uz HDZ i DC) na XV. Kongresu EPP-a u Estorilu (Portugal) održanom u listopadu 2002. primljen u članstvo EPP-a u statusu promatrača, podsjeća se u priopćenju.

(Hina) pp rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara