Tomčić zatražio umirovljenje na jedan dan zbog veće mirovine

Tomčić zatražio umirovljenje na jedan dan zbog veće mirovine
ZLATKO TOMČIĆ 23. prosinca 2003. zatražio je umirovljenje na jedan dan kako bi ostvario pravo na mirovinu u vrijednosti 85% njegove posljednje plaće, koja je kao predsjedniku Sabora iznosila 17.100 kuna, piše Jutarnji list dodajući da je samo dan nakon toga Tomčić umirovljenički status stavio u mirovanje i aktivirao status zastupnika, te trenutno prima plaću od 15.000 kuna kao predsjednik Kluba zastupnika.

Tomčić demantira da si je na taj način osigurao veću mirovinu i tvrdi kako bi mu mirovina bila jedna visoka da je zahtjev za umirovljenje podnio kasnije, no u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje tvrde da je Tomčić ipak profitirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, Tomčić može, kada će ići u mirovinu, tražiti da mu se ponovo izračuna mirovina, te u slučaju da taj izračun bude nepovoljniji, može izabrati mirovinu koju želi, odnosno povoljniju koja će sigurno biti ona koju je dobio kao presjednik Sabora.

U HZMO dalje navode, prenosi Jutarnji, da je Tomčić u mirovinu otišao s mjesta saborskog zastupnika bez ijednog dana mirovine, pri izračunu mirovine gledale bi se uplate doprinosa u svim razdobljima, te ne bi mogao birati mirovinu već bi dobio prosjek.

Predsjednik Odbora za izbor i imenovanja Branimir Glavaš izjavio je kako nema ništa sporno u tome što je Tomčiću odobren zahtjev za jednim danom umirovljenja, jer je Tomčić imao sve uvjete za umirovljenje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara