Tomislav Nikolić završio u bolnici zbog probadanja u prsima

Tomislav Nikolić završio u bolnici zbog probadanja u prsima

DONEDAVNI potpredsjednik Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić završio je u utorak u bolnici zbog povišenog krvnog tlaka i probadanja. Nakon pregleda je utvrđeno da su uzrok bolova umor i stres te da Nikolić ne pati od nikakve bolesti javlja Press Online.

"Tomo nikada nije imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Međutim, nekoliko mjeseci prije napuštanja SRS-a bio je jako napet. Nakon toga uslijedile su prijetnje njemu i njegovoj obitelji. Jako su ga iznervirale i kletve na račun njegova unuka, a sve je kulminiralo kad su ga prije dva dana napale zastupnice SRS-a," rekao je Nikolićev suradnik

I sam Tomislav Nikolić je potvrdio da je dobro.

"Dobro sam, ne brinite", rekao je predsjednik nove stranke Naprijed Srbijo i napomenuo da je dobrog zdravlja te da bi opet mogao služiti u vojsci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje razdoblje je bilo iznimno burno za Nikolića te je obilježeno pucanjem njegovog i Šešeljevog savezništva starog 17 godina. Spor oko kojeg je puklo njihovo savezništvo je ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije i Europske Unije u srpskoj Narodnoj skupštini, što je Nikolić, uz tzv. "kosovski amandman", prihvaćao, dok je Šešelj odbijao.

Raskol je postao neminovan nakon što je SRS, usprkos povišenih nacionalnih tenzija uslijed gubitka Kosova, poražena na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a što je Nikolića i njegove sljedbenike natjeralo da razmišljaju o "sanaderizaciji" stranke kroz odbacivanje ekstremne retorike, prihvaćanje EU i suradnju s "izdajnikom" Tadićem i njihovim proeuropskim blokom.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara