Tomurad predstavio novi tim suradnika

NOVI načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad predstavio je danas uži tim suradnika koji bi, kako je rekao, trebao odgovoriti na svaki postavljeni zahtjev i poboljšati rad u najvećoj policijskoj upravi u Hrvatskoj.

Na čelo Sektora policije u PU zagrebačkoj imenovan je Mihael Varga koji je na toj dužnosti bio i prije nekoliko godina. Varga je, inače, voditelj prve i drugih rukometnih liga u Hrvatskoj.

Dugogodišnji pomoćnik načelnika Sektora kriminalističke policije Božo Guvo preuzeo je čelno mjesto u tom sektoru, a Sektor granične policije vodit će Mato Marković koji je doveden iz MUP-a.

Naglasivši kako od Markovića očekuje da ustroji kvalitetnu graničnu policiju, Tomurad je rekao kako bi mu bilo draže da su hrvatski, a ne slovenski granični policajci zaplijenili veće količine droge koje su u posljednje vrijeme otkrivene na granici.

Na mjesto mjesto načelnika ureda načelnika policije Tomurad je vratio Krunoslava Borovca koji je prije mjesec dana s te dužnosti imenovan načelnikom krim policije. Dubravko Novak ostaje zamjenik i novom načelniku zagrebačke policije.

Tomurad je ocijenio kako je riječ o iskusnoj ekipi policajaca koja će "odgovoriti na svaki zahtjev koji se stavi pred njih".

"Nismo Davidi Coperfieldi niti čarobnjaci i treba nam vremena, no nadamo se boljim rezultatima", kazao je Tomurad, dodavši kako je jedan od prioriteta i imenovanje stalnog glasnogovornika zagrebačke policije.

Na upit hoće li biti još smjena, kazao je kako sve ovisi o rezultatima rada te da sigurno "neće biti smjena ni po babi ni po stričevima".

Novi načelnik zagrebačke policije nije komentirao rad smijenjenih načelnika niti je rečeno na koja su mjesta oni prebačeni.

Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara