Tony Blair osvanuo na pedofilskoj web stranici

MALI PRINC, poljski pedofilski internetski portal koji "promiče ljubav prema dječacima" suočava se s novim pokušajem zabrane, ovaj put zbog vrijeđanja lika i djela bivšeg britanskog premijera, laburista Tonyja Blaira.

Prema pisanju poljskih medija, britansko veleposlanstvo u Varšavi uputilo je oštar protest, jer je Mali princ u seriji fotografija za pedofile objavio i sliku bivšeg britanskog premijera Tonija Blaira sa iračkim dječakom u naručju.

Fotografija je snimljena u svibnju 2003. godine prilikom posjeta Blaira jednoj školi u Basri, a BBC je tada pisao kako ga je Blair iz dragosti podignuo jednog dječaka sa igrališta koji ga je zatim poljubio u obraz.

Anonimni vlasnici sitea stalno mijenjaju lokaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još tijekom ovog tjedna poslat ćemo tužiteljstvu upozorenje na taj site", obećao je Maćej Kujavski iz poljskog Ministarstva pravde.

Inače, anonimni autori više puta zabranjivane internet stranice tvrde da oni nisu pedofili već takozvani "boylovers" (ljubitelji dječaka) koji propagiraju "pozitivnu pedofiliju", a uspijeva umaći zakonima Poljske jer se jednostavno seli iz zemlje u zemlju i ponovo postavlja iste sadržaje.

"Ne postoji pojam pozitivne pedofilije. Pedofilija je uvijek kazneno djelo, koje povrjeđuje dijete. Traganje za bilo kakvim plusevima u tome je čisto divljaštvo", kazala je poljskoj televiziji Miroslava Kontna iz poljskog Odbora za zaštitu djece.

A.B.
Foto:  screenshot BBC

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara