Tony Blair žali što nije postao rock zvijezda

Tekst: I.Ka.
Foto: Wikipedia

TONYJU Blairu, bivšem premijeru Velike Britanije uopće ne nedostaje premijerska fotelja. Najveća promjena otkako je napustio ured prvog ministra je ta što su ljudi prema njemu mnogo pristojniji i pristupačniji. 56-godišnji Blair koji je sa svoje pozicije sišao 2007. godine naveo je kako mu je najgore bilo što je svakog tjedna morao pisati izvještaj članovima parlamenta.

"Sve je krivo krenulo, trebao sam biti rock zvijezda"

Prisjećajući se svoje političke karijere premijera požalio je da se nije "bacio" u umjetničke vode i postao rock zvijezda. Jednom prilikom kada je prisustvovao na dodjeli glazbenih nagrada Brit Awards imao je priliku popričati s jednim pop pjevačem kojeg je vidio u društvu lijepih žena, izvrsno se zabavljajući. Pjevač mu je rekao kako se neće ustati iz kreveta prije dva poslijepodne na što je Blair zastao i pomislio kako je sve u njegovu životu krenulo krivim putem te je u tom trenutku požalio što nije rock zvijezda, prenosi Daily Telegraph.

Na pitanje nedostaje li mu boravak u premijerskom uredu, Blair je odgovorio kako mu ne nedostaju obaveze koje je tamo morao izvršavati, ali da mu osoblje s kojim je radio itekako nedostaje. Opisujući život nakon premijerske karijere, kazao je kako je zadovoljan jer sada napokon radi stvari u kojima zaista uživa i ima više vremena za obitelj.

O svom radu kao mirovnom poslaniku na Bliskom istoku te o radu svoje fondacije čiji je cilj zbližavanje vjernika različitih religija rekao je kako je "različitost naša snaga", te vjeruje "da je najefikasnija borba protiv ekstremističkog ponašanja na vrijeme početi učiti mlade ljude o važnosti poštovanja onih koji su drugačiji na bilo koji način".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara