Topla čokolada ima dvostruko više antioksidansa od crnog vina

ŠALICA tople čokolade sadrži znatno više antioksidansa od crnog vina ili čaja, objavili su znanstvenici u stručnom časopisu "Journal of Agriculture and Food Chemistri".

Vrući kakao sadrži dvostruko više antioksidansa od crnog vina, dva do tri puta više od zelenog čaja, a čak četiri do pet puta više od crnog čaja, tvrdi Chang Young Lee sa Sveučilišta Cornell u Ženevi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kemičari koji se bave ispitivanjem prehrambenih proizvoda do tih su rezultata došli na temelju usporedbe sadržaja antioksidansa u šalici vruće vode kojoj su dodane dvije čajne žličice pravog kakao-praha, jednake količine vode kojoj je dodana vrećica zelenog ili crnog čaja, te čaše merlota.

Antioksidansi štite od raka i srčanih oboljenja jer hvataju slobodne radikale. Da je kakao bogat tom zaštitnom tvari, već je dugo poznato, no komparativno istraživanje s drugim omiljenim napicima još nije provedeno, naglasio je Lee.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara