Toplinski udar usmrtio više osoba u Japanu

REKORDNE vrućine pogodile su Japan danas, te uzrokovale smrt najmanje sedam osoba u posljednjih par dana, piše Reuters.

Neki mediji govore i o brojci od devet mrtvih osoba (The Times of India). U gradu Tajimiju udaljenom 400 kilometara od Tokija, temperatura je dosegla rekordnih 40,9 stupnjeva Celzijusa, čime je oboren prijašnji japanski rekord iz 1933., kada je izmjereno 40,8 stupnjeva, javljaju iz japanskog Meteorološkog zavoda.

Iz zavoda također tvrde kako se temperature svakodnevno pažljivo prate, dijelom i zbog velikog potresa koji je prošli mjesec uzdrmao Japan.

Podsjetimo, potres je uzrokovao zatvaranje najvećeg svjetskog nuklearnog reaktora koji je glavni opskrbljivač tokijske regije električnom energijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi sa velikim vrućinama vezano su, naravno uz pojačanu upotrebu klimatizacijskih uređaja koji dodatno opterećuju elektroenergetski sustav.

"Tokyo Electric Company (TEPCO) danas je tako povećala opskrbljivanje energijom, na način da je zatražila pomoć drugih postrojenja, ali i povećavši svoju proizvodnju, zbog očekivane pojačane potrošnje uzrokovane toplinskim valom", izjavio je zaposlenik kompanije.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara