Torcida razbila automobil novinara Sportskih novosti

NOVINAR i komentator Sportskih novosti, Zdravko Reić, doživio je neugodno iznenađenje kad je na parkiralištu ugledao razbijeno vjetrobransko na svom Renault Cliu. U prozor Reićeva automobila bačen je kamen težak tri kilograma, a sam Reić uvjeren je da su počinitelji pripadnici Torcide, navijačke skupine splitskog Hajduka.

Podsjetimo, Reić je, uz još neke splitske novinare, već neko vrijeme "na meti" dijela Torcide, koji smatra da novinar "Sportskih" pruža nezasluženu podršku aktualnom čelništvu Hajduka. Nakon uvredljivih povika i transparenata Torcide upućenih Reiću na utakmicama Hajduka, čini se da su Torcidaši s riječi prešli na djela.

Reić je, ako je suditi prema njegovom tekstu objavljenom u Sportskim novostima od ponedjeljka, apsolutno uvjeren da su mu staklo na automobilu razbili upravo pripadnici Torcide. Navodi kako već danima na mobitel, ali i telefon u dopisništvo, dobija prijeteće poruke, pa dodaje kako je u Hrvatskoj dozvoljeno kritizirati apsolutno sve - od predsjednika i premijera do nogometnih trenera, ali, ako je suditi prema najnovijem slučaju, ne i navijače.

Komentator SN-a je u tekstu, u kojem nije naveo je li razbijanje stakla na svom automobilu prijavio policiji, optužio policiju ustvrdivši da ne progoni dosljedno izazivače nereda. Naveo je primjer svojg kolege, koji je policiji došao prijaviti prijeteće poruke koje su došle od Torcide, da bi mu dežurni inspektor otvoreno kazao da on dijeli mišljenje navijača što se tiče sada već bivšeg trenera Hajduka Ćire Blaževića.

Reić navodi da je i samo čelništvo Torcide, usprkos deklarativnom ograđivanju od "nasilnih pojedinaca", nedavno otvoreno poručilo da će se sami fizički obračunati s Igorom Štimcem, donedavnim sportskim direktorom Hajduka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara