Torcida tvrdi da policija premlaćuje njihove članove

KLUB navijača Hajduka Torcida ustvrdio je danas kako "policija brutalno postupa" prema njihovim članovima koje poziva na obavijesne razgovore u sklopu istrage o izgredu u Dugopolju 6. prosinca 2003. kad je u napadu na navijače zagrebačkog Dinama više osoba ozlijeđeno, a jedan automobil zapaljen.

U priopćenju koje je potpisao tajnik Torcide Drago Vržina tvrdi se kako su pripadnici Torcide u solinskoj Policijskoj postaji pri ispitivanju podvrgnuti "ucjenama, prijetnjama i premlaćivanju" te da je jedan od navijača pri tomu ozlijeđen.

Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Tina Disopra kazala je kako "takve navode uopće ne želi komentirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je do sada privela 15-ak osoba pod sumnjom da su sudjelovale u skupini koja je počinila kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnim činom ili sredstvom.

Među njima je i trenutačno pritvoreni Velimir Ronkulin, jedan od vođa splitske Torcide, osumnjičen da je organizirao skupinu mladića koji su izveli napad na Dinamove navijače.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara