Totalni kaos: Tijekom oluje u Osijeku vatrogasci izašli na više od 100 intervencija

Totalni kaos: Tijekom oluje u Osijeku vatrogasci izašli na više od 100 intervencija

Foto: Čitatelj Indexa

TIJEKOM jednosatnog olujnog nevremena, koje je oko 17 sati pogodilo osječko područje, djelatnici osječke Javne vatrogasne postrojbe (JPVP) imali su više od stotinu različitih intervencija, a očekuje se da će taj broj biti i znatno veći, izvijestili su iz zapovjedništva postrojbe.

Zapovjednik JPVP-a Boris Banjan kazao je Hini kako su vatrogasci u nekoliko navrata izvlačili ljude iz automobila, koje je blokirala nabujala voda, te ispumpali velike količine vode, izemeđu ostalog, iz podruma regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), središnjeg osječkog Doma zdravlja i osječke 2. policijske postaje.

Olujni vjetar odnio je ili oštetio limene krovove na nekoliko odjela osječkog Kliničkog bolničkog centra, među ostalim, na Klinici za pedijatriju i kliničkom Zavodu za patologiju, što je uzrokovalo curenje vode, a što vatrogasci sada pokušavaju sanirati.

Uz brojna srušena stabla, oštećene automobile, ugašen je i veliki požar kuće u osječkoj Psunjskoj ulici, a zbog oštećenja električnih vodova došlo je i do prekida tramvajskog prometa.

U intervencijama, uz profesionalne vatrogasce, sudjeluju i vatrogasci iz Dobrovljnih vatrogasnih društva iz okolnih mjesta, izvijestili su u JPVP-u.
Grad Osijek izgleda kao da je bombardiran, ocijenio je Banjan.

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi rekli su kako za sada nema dojava da je u nevremenu bilo ozlijeđenih osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara