Toyota će od ožujka 2012. izvoziti automobile iz Indije

Toyota će od ožujka 2012. izvoziti automobile iz Indije

Foto: AFP

JAPANSKI najveći proizvođač automobila Toyota danas je priopćio kako će od ožujka sljedeće godine početi izvoziti automobile iz Indije u Južnu Afriku, piše agencija AFP.

U sklopu plana povećanja prodaje na rastućim tržištima, u Južnu će se Afriku izvoziti benzinci Etios Liva i Etios, stoji u objavi Toyotine podružnice Toyota Kirloskar Motor Pvt. Limited, no nije navedeno o kolikoj će pošiljci biti riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Etios je automobil niže klase predviđen za gospodarstva u razvoju, u kojima Toyota od 2015. godine želi postići 50 posto svoje globalne prodaje automobila, u odnosu na 40 posto iz 2010. godine.

Toyota Kirloskar, smještena u periferiji Bangalorea planira  u 2013. godini povećati proizvodnju na 310 tisuća vozila godišnje, što je skoro duplo više nego trenutnih 160 tisuća godišnje proizvedenih automobila.

Dok zadržava snažnu industrijsku bazu u Japanu, ova tvrtka želi povećati inozemnu proizvodnju, kako bi bila bliža naručiteljima i kupcima, snizila troškove logistike te smanjila izloženost visokom tečaju japanskog jena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara