Tragedija koja čeka da se dogodi: Kod Omiša se odronile stijene od nekoliko tona i pale na cestu

Tragedija koja čeka da se dogodi: Kod Omiša se odronile stijene od nekoliko tona i pale na cestu

Foto: Index

NEKOLIKO stijena od kojih najveća sasvim sigurno teži nekoliko tona odronile su se i pale na cestu kod Omiša. Omiš je već odavno poznat kao trusno područje koje već godinama živi u strahu od stijena iznad grada, a čije bi saniranje trebalo uskoro početi.

No, ništa manje opasna nije ni druga strana brda ispod koje se nalaze brojne lokalne ceste koje povezuju mjesta u zaleđu. Na jednoj takvoj, onoj koja povezuje Omiš i selo Podašpilje, odronilo se nekoliko kamenih gromada i palo na cestu. Samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen, a o kolikim je stijenama riječ najbolje pokazuju fotografije koje je Indexu poslala čitateljica.

Jedna od većih stijena, vidljivo je s fotografije, prilično je velika, a uslijed pada došlo je i do oštećenja ceste. Ovakvi odroni relativno su česta pojava na ovom području.

"Ovo se već godinama događa, a nitko ne sanira. Kad sam stigao, jedan je turist izašao iz automobila i micao grane s ceste da se može proći. To se vjerojatno dogodilo nekoliko trenutaka prije nego je auto naišao, oko sedam sati popodne. Da je nekoga pogodilo, ubilo bi ga sasvim sigurno", rekao je za Index jedan od svjedoka.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara