Trajektna luka Split: Parkirališta smo preuzeli odlukom Upravnog suda

NAKON što je Trajektna luka Split u ponedjeljak preuzela parkirališta na Obali kneza Domagoja i Gatu sv. Petra danas je konferenciju za novinare sazvao direktor Trajektne luke Ante Jurić na kojoj je istaknuo kako su to učinili odlukom Upravnog suda.

Jurić je optužio Ministarstvo pomorstva, prometa i veza da se oglušilo o odluku Upravnog suda, koja, kako je rekao, daje pravo Trajektnoj luci da se bavi i parkirališnom djelatnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To pravo Trajektnoj luci pobija Lučka uprava, koja je koncesiju za upravljanje parkiralištima dala dvjema privatnim tvrtkama, od kojih je parkirališta Trajektna luka preuzela u ponedjeljak postavljanjem svojih ljudi u naplatne kućice.

Postupili smo samo po odluci Upravnog suda, kazao je Jurić i istaknuo kako u presudi Upravnog suda stoji da Lučka uprava parkirališta nije mogla dati privatnim osobama, nego njima jer imaju pravo na prvenstvenu koncesiju.

Trajektna luka je s Lučkom upravom potpisala ugovor 28. svibnja ove godine o obavljanju djelatnosti ukrcaja i iskrcaja putnika i vozila, a sastavni dio toga je i pružanje parkirališnih usluga u Trajektnoj luci, ustvrdio je Jurić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara