Tražili ljudsku krv za prave njemačke kobasice

"PITALI su me da dam svoju krv kako bi se napravile prave njemačke kobasice, no ja želim znati da li to mogu, odnosno je li to protiv propisa", upitao je jedan njemački vojnik svog nadređenog, da bi se nakon toga otvorila istraga koje otkrila "krvavi business" dva njemačka časnika koji su namjeravali prodavati kobasice s pravom ljudskom krvlju. Cijelu priču o još jednom njemačkom kanibalskom skandalu objavio je Focus.

Vojni istražitelji otkrili su tako u zrakoplovnoj bazi Furstenfeldbruck kraj Munchena  dva časnika koji su nakon pokusa s vlastitom krvlju, od svojih kolega vojnika tražili "transfuziju" kako bi pokrenuli masovnu produkciju krvavica u doslovnom smislu.

Kako su objasnili 25-godišnji i 29-godišnji časnici, kobasice su spremali po starom njemačkom receptu jedne od baka. Naime, kako je objasnio jedan od dvojice vojnika na jednom njemačkom forumu, registriravši se pod imenom "Todgeburt"(mrtvorođeče) kobasice su radili s lukom, šunkom, začinima i krušnim mrvicama, te dodavali krv. Adekvatna fotografija iznutrica popratila je tekst.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka vojska objavila je nakon afere kako su časnici odmah suspendirani, a njemačka bruji o još jednom ne samo vojnom skandalu, nego i o kanibalizmu. Zanimljivo je kako u vojnom zakonu ne postoji ništa o kanibalizmu pa je "Bundeswehr" na muci po kojem članku zakona kazniti vojnike.

No, kako je ustvrdila istraga još u srpnju prošle godine, prisilno su jednoj od svojih prijateljica uzeli krv za kobasice, pa je moguće da će po tom slučaju graditi slučaj pred vojnim sudom. Sigurno je jedino kako će jedna od točaka optužnice biti nanošenje štete ugledu postrojbe kojoj pripadaju.

I.Ć. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara