Treća sreća: Gaćina nam je zaprijetio da naša ponuda nikada neće biti dobra

Treća sreća: Gaćina nam je zaprijetio da naša ponuda nikada neće biti dobra

BORISLAV ŠKEGRO optužio je članove Vijeća Agencije za telekomunikacije da su nestručni i zatražio da ponudu ocijene neovisni stručnjaci. Predstavnici konzorcija tvrde da im je predsjednik Vijeća Gašper Gaćina zaprijetio "da njihova ponuda nikada neće biti dobra".

Škegro, koji predvodi fond Questos, na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je hrvatsko-švedski konzorcij poduzeo prve korake u razgovorima s nadležnim europskim tijelima, nakon što je Vijeće Agencije za telekomunikacije odbilo njihovu ponudu.

 "Nismo mi krivi što su drugi kasnili. Oni su kasnili namjerno. Taj scenarij namjernog kašnjenja nama je dobro poznat iz ranijih godina" - rekao je Škegro aludirajući na kašnjenje francuskog operatera Match telekoma i Mislava Šutala.

Škegro tvrdi da se konzorcij htjelo maknuti jer Vijeću nije u interesu da na hrvatsko tržište dođe jaki operater, već "patuljak" kojem će pripasti mali dio tržišta i koji neće narušiti postojeću idilu. Vijeće je optužio da je odluku donijelo pod pritiskom "struktura koje raspolažu milijardama kapitala".

"Natječaj nije završen"- ustvrdio je Škregro. Dodao je da će se braniti svim sredstvima dok ne dobiju ono što im je, kako je rekao, ukradeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzorcij traži da neovisni stručnjaci ocijene njihovu ponudu, jer po njihovom mišljenju članovi Vijeća nisu ekonomisti, a pouda je pala upravo na nedovoljnom doprinosu nacionalnom gospodarstvu.

Komentirajući prigovor Vijeća kako je za odbijanje "Treće sreće" bio presudan i neodabir kombinirane GSM i UMTS koncesije,  Škegro je rekao da su hrvatskim građanima potrebne niže cijene telefoniranja, a ne UMTS koji će, kako je procijenio, koristiti mali broj građana.

U fondu Questos tvrde da im je predsjednik Vijeća Agencije za telekomunikacije Gašper Gaćina u prostorijama Vijeća zaprijetio riječima: "Vaša ponuda nikada neće biti dobra".

Gaćina je to navodno izrekao 19. listopada prije početka konferencije za novinare, u prisutnosti Škegre, Tomislava Matića, koordinatora konzorcija i Ane Fjallstrom, predstavnice Tele2.

                                                             I.B

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara