Treći hrvatski trijenale grafike

U ORGANIZACIJI Kabineta grafike HAZU-a večeras se u Domu hrvatskih likovnih umjetnika "Ivan Meštrović" otvara Treći hrvatski trijenale grafike.

Na središnjoj izložbi bit će predstavljeno 27 pozvanih umjetnika i 53 umjetnika koje je odabrao Ocjenjivački sud trijenala.

Tema ovogodišnjeg trijenala je energija, a izrazito je velika zastupljenost kompjutorske grafike, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Kabinetu grafike.

Zemlja gost ovogodišnjeg trijenala je Češka, te će s tim u vezi biti predstavljeno deset vodećih čeških grafičara sa 40 radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U velikoj dvorani Doma hrvatskih likovnih umjetnika večeras će se otvoriti i izložba poznatog grafičara Ante Kuduza, dobitnika premije HAZU-a na Drugom trijenalu grafike 2001.

Novinarima su priopćene i nagrade ovogodišnjeg trijenala.

Najveću nagradu - premiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dobila je Ivana Franke, Nagradu "Tomislav Krizman" Jiri Anderle, nagradu Kabineta grafike HAZU-a Ana Vivoda, nagradu Ministarstva kulture Robert Šimrak, nagradu Gradskog ureda za kulturu Ana Grubić i Željko Badurina, a nagradu grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice dobila je Jasna Šikanja.

Dodijeljena su i posebna priznanja četvorici grafičara Josipu Butkoviću, Darku Ćurdi, Ines Krasić i Silviju Vujičiću.

Koncepciju trijenala osmislila je Vesna Kedmenec Križić, kustosica Kabineta grafike HAZU-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara