Treći kontingent hrvatskih vojnih policajaca vratio se iz kabula

ČETVRTI kontingent hrvatske vojne policije, koji je zamijenio treći, jutros je doputovao u Afganistan i obavio primopredaju dužnosti.

U zagrebačkoj Zračnoj luci "Plesu" 50 hrvatskih vojnih policajaca, među kojima i tri žene, osim rodbine i prijatelja svečano su dočekali i čestitali im na uspješno obavljenoj misiji načelnik Glavnog stožera HV-a general Josip Lucić i ministar obrane Berislav Rončević.

Ministar obrane Rončević izjavio je novinarima da je taj kontingent postigao odlične rezultate te da je i osobno čuo pohvale od visokih dužnosnika ISAF-a o dobru i profesionalnu radu hrvatskih vojnih policajaca.

Na upit zašto na odlazak četvrtog kontingenta VP-a u Afganistan nisu bili pozvani novinari, Rončević je to objasnio sigurnosnim razlozima, posebice nakon nedavna terorističkog napada u Kabulu i rušenja ruskih civilnih zrakoplova također u terorističkom napadu.

"Za sada kontingenti od 50 pripadnika postižu sjajne rezultate", ocijenio je Rončević i dodao da je misija trećeg kontingenta uspješno i sigurno završila na opće zadovoljstvo.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara