Treslo se tlo na Kubi i u Gvatemali

Tekst: S.C.H.
Foto: Ema.gov.au

POTRES jačine 5,6 stupnja po Richterovoj ljestvici pogodio je Kubu, a nekoliko sati nakon njega tek nešto slabiji, jačine 5,3 stupnja prema Richteru zatresao je i Gvatemalu u neposrednoj blizini granice sa Meksikom, prenose svjetski mediji.

Potres koji je pogodio Kubu tresao je tlo u ranim jutarnjim satima subote prema lokalnom vremenu, a epicentar mu je bio oko 44 kilometara jugozapadno od zaljeva Guantanamo i oko 22 kilometra u dubini zemljine kore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici civilne zaštite Kube američkoj TV mreži CNN su potvrdili kako za sada nema podataka o eventualnim žrtava, no pojedini lokalni mediji prenijeli su da su prijavljene pukotine na zidovima zgrada te da je podrhtavanje tla izazvalo paniku među stanovništvom.

Svega nekoliko sati nakon toga zabilježen je potres magnitude 5,3 stupnja prema Richteru na teritoriju Gvatemale oko 100 kilometara od granice s Meksikom.

Epicentar mu je bio u slabo naseljenom području oko 80 kilometara sjeveroistočno od grada Huehuetenango na dubini od oko 75 kilometara. Prema za sada poznatim podacima ni ovaj potres nije prouzročio ljudske žrtve niti materijalne štete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara