Tri nove besplatne elektroničke knjige

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je tri nove besplatne elektroničke knjige "Sipine kosti" Tee BenčićRimay, "Gospu s ljiljanima" Jasmine Blažić i "Čarobnjake" Krešimira Pološkog.

Kako ističe DPKM, do sada je objavljeno 25 besplatnih elektroničkih knjiga, a mrežnim stranicama "Besplatne elektroničke knjige" pristupi oko tisuću posjetitelja na tjedan, odnosno 75 tisuća posjetitelja na godinu.

"Sipine kosti" Tee Benčić-Rimay prva je poetska knjiga autorice brojnih književno-znanstvenih radova. Riječ je o zbirci pjesama u prozi podijeljenoj u tri tematske cjeline - Sagrješenje, Spoznanje i Skrušenje, a tematizirane su ljubavnim diskursom i prožete erotizmom. Prvo tiskano izdanje objavio je Ceres 2003.

Tea Benčić-Rimay rođena je 1956., na zagrebačkom je Filozofskom fakultetu stekla zvanje doktora humanističkih znanosti, a predaje na petrinjskoj Visokoj učiteljskoj školi.

"Gospa s ljiljanima" Jasmine Blažić sadrži sedam samostalnih pripovjedaka fantastičnog i znanstveno-fantastičnog žanra, a radnja svih pripovjedaka smještena je u Zagreb. Pripovijetke su nastajale devedesetih godina i većina ih je zapažena i nagrađivana.

Jasmina Blažić rođena je 1954., a radi u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe. Jedna je od utemeljiteljica Akademije za znanstvenu fantastiku i beletristiku u Hrvatskoj.

Roman "Čarobnjaci" Krešimira Pološkog žanrovski pripada romanu fantastike za odrasle, no suprotno pravilima tog žanra, radnja se ne događa u dalekim i egzotičnim zemljama u nekom drugom vremenu, negoć u sadašnjosti, u podzemnim tunelima Sljemena. Priča je to o vječnoj borbi dobra i zla, sukobu morala i volje za moći.

Krešimir Pološki rođen je 1963., a rukopis te njegove knjige bio je pohvaljen na natječaju za rukopis romana biblioteke "90 stupnjeva", koja ga je i objavila.

(Hina) pp/xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara