Tri važne političke ličnosti iračkog režima ubijene u četvrtak

TROJICA među vodećim političkim figurama iračkog režima smrtno su stradala u prvom američkom napadu izvedenom u četvrtak na predgrađe Bagdada, objavila je u petak američka televizija ABC pozivajući se na informacije Središnje obavještajne agencije (CIA).

Broj dva iračkog režima, Izzat Ibrahim, potpredsjednik Taha Yasin Ramadan i general Ali Hasan Al-Majid, rođak Sadama Huseina, poginuli su u napadu na bunker u kojemu su se Amerikanci nadali da će zateći Sadama Huseina.

Ovog posljednjeg Kurdi su nazvali "kemijski Ali", jer je bio na čelu iračkih snaga koje su pokrenule napad kemijskim oružjem na grad Halabju 1988. Kada je iračka vojska okupirala Kuvajt bio je imenovan "guvernerom" te zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ezat Ibrahim bio je potpredsjednik Vijeća revolucije (najviša instanca vlasti). Od 1991. redovito je predstavljao Irak na sastancima arapskih i islamskih zemalja.

Taha Yasin Ramadan, potpredsjednik Iraka od 1991., bio je uključen u donošenje svih važnih odluka režima. Bio je jedan od najžešćih kritičara UN-ovih inspektora za oružje.

ABC je također objavio da se američki dužnosnici pitaju o izostanku drugog Sadamovog sina, Udaya, s obzirom da se tijekom pojavljivanja na televiziji u petak Sadam pojavio samo u društvu mlađeg sina, Qusaya.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara