tribina o prometnoj povezanosti korčule s kopnom

U Korčuli je večeras održana tribina o prometnoj povezanosti otoka Korčule s kopnom.

Zvonimir Laurenčić, viši savjetnik u Ministarstvu pomorstva, prometa i veza, rekao je da je Korčula dobro povezana jer postoje dvije brodske veze iz Vele Luke do Splita (trajekt i katamaran), zatim dužobalna veza prema Splitu i Dubrovniku, te 14 plovidbi dnevno preko Pelješkog kanala od 5,30 do 20,30 sati.

Predstavnik Jadrolinije Branko Belak požalio se na loše trajektne luke, posebno u Orebiću i Veloj Luci, koje ne mogu primiti putničke brodove tipa ´Dubrovnika´ ili ´Marka Pola´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o zahtjevu Korčulana za cjelodnevnim i noćnim plovidbama od Korčule do Orebića, predstavnik Jadrolinije je rekao da bi tako frekventna plovidba bila neisplativa jer bi trajekt morao imati dvostruku posadu.

Nazočni Korčulani izrazili su nezadovoljstvo prometnom povezanošću upozorivši kako npr. do Rijeke putuju brodom punih 18 sati ili autobusom do Zagreba 16 sati.

Nezadovoljstvo Korčulana donekle je ublaženo podatkom da će se broj dosadašnjih trajektnih plovidbi od Korčule do Orebića na Pelješcu ipak u sezoni s 14 povećati na 20 plovidbi dnevno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara