Trinaest mrtvih Iračana u američkim napadima u Baiji i šest u Ramadiju

TRINAEST Iračana je ubijeno, a dvadeset šest ranjeno u nedjelju u sukobima i u dvama američkim napadima kod Baijia, dvjesto kilometara sjeverno od Bagdada, prema najnovijim podacima bolničkih izvora.

Među poginulima su četiri žene i dvoje djece, kazao je liječnik Husein al-Juburi.

Službeni predstavnik američke vojske izjavio je da su američki helikopter i tenkovi pucali u nedjelju na zgradu u Baijiu u kojoj su bili pobunjenici, ubivši ih nekoliko.

Pobunjenici su napali američke vojnike lakim oružjem i protutenkovskim granatama. Postrojbe su uzvratile, okruživši ih u zgradi i "bombardirajući ih tenkovskim granatama i raketama", kazao je zapovjednik Bill Coppernoll, dodavši da su ubili više pobunjenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom sunitskom gradu sukobi traju već nekoliko dana, što je nagnalo tamošnje vlasti da uvedu policijski sat na neodređeno vrijeme.

U sukobima u središtu Ramadija, sto kilometara zapadno od Bagdada, u nedjelju je ubijeno šest Iračana, a pet ih je ranjeno, doznaje se od bolničkog izvora.

Kako navodi novinar AFP-a, okršaji između naoružanih osoba i američkih vojnika dogodili su se u glavnoj ulici Ichrine i u četvrti Jumhuri.

Američke snage su jutros okružile četvrt u središtu Ramadija, gdje su obavile pretres kuća i uhitile nekoliko osumnjičenih, tvrde svjedoci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara