Trinaest vijećnika traži razrješenje potpredsjednika zagrebačke gradske skupštine D. Tepeša

SJEDNICA zagrebačke Gradske skupštine počela je danas zahtjevom 13 gradskih zastupnika iz Hrvatskog bloka, HIPa, HSPa, HKDUa i nezavisnog zastupnika Ivana Valeka da se dužnosti potpredsjednika Gradske skupštine razriješi Davorin Tepeš (HDZ) a da na njegovo mjesto dođe Nenad Ivanković (HIP).

Ispred koordinacije tih stranaka koje su jučer potpisale i Sporazum o čvršćoj suradnji, Kažimir Varda (Hrvatski blok) je tražio da se u dnevni red po žurnom postupku uvrsti njihov zahtjev budući da sad, kaže, imaju pravo na jednog potpredsjednika jer imaju 13 gradskih zastupnika što je više od HDZ-a koji ima pet. Većinom glasova taj njihov prijedlog nije prošao.

Gradski zastupnik Ivan Bračić (HDZ) je ustvrdio kako je očito da rejting HDZa nekom smeta i da se time nastavlja "smutnja i destrukcija" u Gradskoj skupštini. "Umjesto da nam vrate mandate jer su ih od nas i dobili, oni udaraju po HDZ-u. Očito je da je ovakav scenarij dijela oporbe dio predizborne kampanje u korist vladajuće koalicije u Zagrebu i na hrvatskoj političkoj sceni", rekao je Bračić.

Sjednica Gradske skupštine je nastavljena aktualnim satom i pitanjima gradskih zastupnika a na dnevnom redu će biti i Izvješće o poslovanju 23 gradska trgovačka društva i o radu Policijske uprave zagrebačke u 2002. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Jelić (Hrvatski blok) je pozvao zamjenika gradonačelnice Milana Bandića da izađe pred djelatnike Komercijalne banke sada kada je, kako kaže, aktualna vlast učinila sve da taj problem uđe u zastaru a Bandić je to i prihvatio.

(Hina) bdj az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara