Trinaestogodišnjak bejzbol palicom zatukao najboljeg prijatelja

TRINAESTOGODIŠNJI dječak iz Palmdalea u blizini Los Angelesa zatukao je svog najboljeg prijatelja bejzbol palicom, zbog čega je osuđen na kaznu od 12 godina, koju će provesti u popravnom domu za maloljetne delinkvente.

Osuđeni tinejdžer, čije ime ubog zaštite privatnosti nije objavljeno, morat će do svoje 25. godine biti u popravnom domu za maloljetne osobe, iako postoji mogućnost da prije toga bude pomilovan, javio je CNN.

Trinaestogodišnjak je osuđen za ubojstvo drugog stupnja jer je nakon utakmice bejbzola aluminijskom palicom zatukao svog najboljeg prijatelja, Jeremya Rourkea. Dječakove noge bile su okovane za vrijeme saslušanja, a dječak je mirno pratio suđenje.

"Moj sin Jeremy ubijen je jer je zadirkivao drugog dječaka. Ubijen je pred mojim očima, to je bilo strašno." - kazao je Jeremyev otac Brian pred sudom.

Sudac Richard Naranjo dječaku je "odrezao" maksimalnu kaznu. Naime, prema kalifornijskim zakonima, djeci ispod 14 godina ne smije se suditi kao odraslima, te je tako boravak u popravnom domu do 25. godine života maksimalna kazna koju je dječak-ubojica mogao dobiti.

Dječakov odvjetnik William McKinney kazao je kako je Jeremy Rourke prije napada nemilosrdno zadirkivao njegovog klijenta, koji je, tvrdi odvjetnik, "odabrao krivi put".

Svjedoci su pred sucem Naranjom opisali kako je momčad trinaestogodišnjaka izgubila svoju prvu utakmicu u sezoni, nakon čega su se dječak i Jeremy Rourke posvađali u redu ispred obližnjeg snack bara.

Trener bejzbol momčadi u kojoj je igrao dječak-ubojica, je kroz suze kazao poroti kako je trinaestogodišnjak bio vrlo pristojan dječak, te ga opisao kao "tip dječaka kojeg bi kao prijatelja poželio svom sinu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara