Troje djece iz Krapine dobro se oporavlja od cijepljenja

Troje mališana iz krapinske osnovne škole Ljudevita Gaja, koji su nakon jučerašnjeg rutinskog cijepljenja protiv hepatitisa B zbog gušenja i mučnine primljeni u Dječju bolnicu u Klaićevoj, osjećaju se dobro, izjavio je danas voditelj jedinice intenzivnog liječenja u toj bolnici Juraj Prežigalo.

Djeca su jutros iz jedinice intenzivne skrbi prebačena na odjel, a zasad je teško reći zašto je došlo do alergijske reakcije.

Po Prežigalovim riječima, djeci je odmah na licu mjesta pružena antišok terapija, te su već prilikom dolaska u bolnicu bila u dobrom stanju.

To je prvi puta od 1999. godine, otkada se cjepivo koristi, da netko od zagorske djece loše reagira, jer su i anafilaktičke reakcije na cjepivo vrlo rijetke - izjavila je Hini ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko - zagorske županije Gordana Popijač Cesar.

Kod dvoje djece došlo je do komplikacija subjektivne prirode, mučnine i otežanog disanja. Kod druge djevojčice pojavila se alergija, i to najvjerojatnije na cjepivo Energix B, no pravi uzrok znat će se nakon ispitivanja za nekoliko dan, kazala je Cesar.

(Hina) xtkol/xzkra ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara