Troje mladih umrlo od ubojitog heroina koji kruži ulicama dalmatinskih gradova?

Troje mladih umrlo od ubojitog heroina koji kruži ulicama dalmatinskih gradova?

NAKON što je u jednom danu, najvjerojatnije od predoziranja, umrlo čak troje mladih u Dalmaciji, proširila se vijest o ubojitom heroinu iznimne čistoće koji kruži dalmatinskim narko-tržištem.

Jozo Duplančić u petak je na vlastitom zemljištu u splitskom Duilovu pronašao beživotna tijela 30-godišnjeg Damira Stipčevića i 28-godišnje Ivane Muslim, nakon čega je odmah pozvao splitsku policiju. Mladić i djevojka preminuli su u automobilu marke Yugo, a između njihovih tijela pronađena je upotrijebljena šprica.

Kako doznajemo iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, dokazi upućuju na smrt predoziranjem, no točan uzrok bit će poznat tek nakon sutrašnje obdukcije.

"Kako na tijelima preminulih nismo pronašli nikakve tragove nasilja, a u automobilu je pronađen i narkomanski pribor, sumnjamo da se radi o žrtvama prekomjernog uzimanja droge. Tijela, na kojima nisu pronađeni tragovi nasilja, u subotu će biti poslana na obdukciju, nakon čega će se utvrditi točan uzrok smrti." - za Index je izjavila glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj.


Dva tijela pronađena su u splitskom Duilovu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kako ovaj slučaj još nema elemente kaznenog djela, u javnost ne izlazimo s detaljnijim informacijama. O heorinu koji navodno kruži dalmatinskim gradovima i njegovoj čistoći nemamo nikakav komentar." - dodala je Kraljević-Gudelj.

Kako je osim dvoje Splićana u petak najvjerojatnije od predoziranja preminuo i 24-godišnji Zadranin Marko Ćulibrk, razloga za zabrinutost ne nedostaje. Tijelo mladića pronađeno je u u petak ujutro oko 8 sati u dvorištu napuštene kuće u zadarskim Arbanasima, a u Policijskoj upravi zadarskoj također sumnjaju na smrt od overdosea.

Kako je glasnogovrnik PU zadarske bio nedostupan, nismo uspjeli saznati kada će biti poznati nalazi obdukcije. Mladić iz Arbanasa, prema nekim saznanjima, bio je povremeni konzument opojnih sredstava, a prema policijskom izvješću, na njegovom tijelu također nisu pronađeni tragovi nasilja.

Neki dokazi upućuju na to da su smrti troje mladih povezane, odnosno, da se na ulicima Zadra i Splita posljednjih dana prodaje izuzetno čist, a time i vrlo ubojit heroinski prah. Dokle god se ne stane na kraj raspačavanju ubojite smjese, konzumacija bi mnoge ovisnike u Dalmaciji mogla koštati života.

D.R.

Foto: Arhiva, Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara