Troje mrtvih u pucnjavi u trgovačkom centru u Missouriju

TROJE ljudi, uključujući napadača, smrtno je stradalo u nedjelju poslijepodne u pucnjavi koje je nešto prije 16 sati izbila u jedom trgovačkom centru u Kansas Cityju u američkoj saveznoj državi Missouri.

Naoružani napadač je vatru otvorio na parkiralištu Ward Parkway centra u kojem se nalazilo stotine kupaca. Na parkiralištu je usmrtio dvije osobe nakon čega se uputio u glavnu zgradu centra gdje je ponovno otvorio vatru.

Sreća u nesreći je da u drugoj seriji pucnjeva nije bilo mrtvih, a dvije osobe su ranjene.

Ubrzo nakon pucnjave na mjesto događaja su pristigle policijske snage koje su nešto kasnije napadača pronašle mrtvog, ali nije potvrđeno da je ubijen iz policijskog oružja.

Istraga policije proširena je na slučaj koji se ranije dogodio u jednoj kući nedaleko trgovačkog centra, kao i na treći slučaj pucnjave u kojoj je napadač ranio policajca.

Kanzaška policija nije željela otkriti napadačev identitet, a u obraćanju medijima rečeno je kako su se u trenutku pucnjave u trgovačkom centru nalazile "stotine i stotine" kupaca.

Obzirom da je bila tipična nedjelja sa centrom punim kupaca, nakon prvih hitaca izbila je masovna panika, kažu u policiji. Ljudi su trčali po centru i tražili su zaklon od nasumičnih hitaca.

Policija sumnja kako se niz nesretnih događaja počeo zbivati u nedjelju ujutro kada je u jednoj kući u Kansas Cityju pronađeno mrtvo tijelo žene koja je nekoliko dana smatrana nestalom.

Istragom ubojstva utvrđeno je kako ispred kuće nema žrtvinog automobila nakon čega je policijskim službenicima izdan opis i registracija vozila. Kasnije tijekom dana jedan je policajac uočio vozilo i zaustavio ga, ali je vozač pucao u njega pogodivši ga u ruku.

Policajac je nakon toga uzvratio vatru, ali je osumnjičeni pobjegao.

Nedugo potom zaprimljena je dojava o pucnjavi u trgovačkom centru gdje je napadač pronađen mrtav.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara