Troje ruskih emigranata skočilo sa nebodera u smrt nakon što im je odbijen zahtjev za azil u Velikoj Britaniji

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

OBITELJ ruskih emigranata skočila je danas zajedno u smrt sa 15. kata zgrade u kojoj su bili privremeno smješteni jer su im britanske useljeničke vlasti odbile zahtjev za azilom u toj zemlji, objavio je danas Daily Mail.

Uvjereni kako im slijedi deportacija koju nisu željeli prihvatiti, otac obitelji 43-godišnji Serge Serykh, njegova supruga Tatjana i 21-godišnji posinak povezali su se međusobno konopcima, te su skočili u smrt sa balkona zgrade u Londonu u kojoj su privremeno boravili, a u kojoj su smješteni azilanti iz cijeloga svijeta.

Prethodno su preko ograde balkona bacili teški ormar kako bi rastrgali žičanu mrežu kojom su preventivno ograđeni svi balkoni na zgradi, a koja je postavljena kako bi se spriječili učestali slučajevi samoubojstava azilanata.

Serge je u paranoju uvukao cijelu obitelj

Britanski su mediji potom objavili kako je ruska obitelj 2007. godine dobila azil u Kanadi, no od tamo su bili prisiljeni otići nakon što se Serge žestoko posvađao s predstavnicima tamošnje useljeničke službe, zbog čega im je azil naknadno uskraćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je potom u kratkom roku proputovala Njemačku, Španjolsku, Nizozemsku i Irsku, te je konačno zatražila azil u Velikoj Britaniji, koji im je ovih dana odbijen.

Mediji tvrde kako je Serge Serykh bio ozbiljno mentalno bolestan, te da je prilikom traženja azila ispričao da je on pripadnik ruske tajne službe koji je razotkrio navodnu kanadsku zavjeru čiji je cilj bio ubojstvo britanske kraljice Elizabete, te da ga zbog toga stalno prate kanadske i ruske tajne službe po nalogu Vladimira Putina, koje ga žele ubiti.

Neimenovani britanski izvor novinarima je potvrdio kako ruska obitelj nije bila u opasnosti u svojoj zemlji i da nisu imali objektivan razlog za traženje azila, no čini se da je nesretni Serge u svoju bolest i paranoju uspio uvući i suprugu i posinka, koji su pristali otići s njim u smrt kako bi izbjegli, vjerovali su, "strašnu sudbinu" koja ih čeka ako se vrate u Rusiju.

Samoubojstvo ruske obitelji u britanskim je medijima ponovno aktualiziralo tragične životne priče, bijedne uvjete života, nesigurnost i stalni strah za vlastitu budućnost u kakvima žive tisuće tražitelja azila u Britaniji. Najveći broj njih dolazi sa Kosova, iz Afrike, država s prostora bivšeg SSSR-a, te Irana i Iraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara