trojna skupina u uredu za socijalno partnerstvo o zakonu o radu

U Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo danas je trojna radna skupina razmatrala 12 prijepornih pitanja iz prijedloga izmjena i dopuna Zakona o radu (ZOR).

Ta pitanja iz prijedloga ZOR-a u svibnju prošle godine uskladila je radna skupina, no, kako ističu sindikalci, Vlada ih nije prihvatljivo ugradila u zakonski prijedlog.

Na sastanku je ocijenjeno prihvatljivim da se većina prijedloga uvrsti u pripremi Zakona o radu i podzakonskim aktima te izmjenama drugih zakona u sustavu socijalne sigurnosti i nadležnosti inspekcije rada, priopćio je Vladin Ured za socijalno partnerstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zajednička trojna radna skupina, koja se sastoji od predstavnika Vlade, poslodavaca i sindikata, nastavit će rad u Uredu za nekoliko dana kako bi bolje uskladila preostala prijeporna pitanja i postigao dogovor o kompenzacijskim rješenjima u reformi radnog zakonodavstva, stoji u priopćenju.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever izjavio je nakon sastanka da je ´velika većina prijedloga prihvatljiva i samu predlagaču, a još treba uskladiti nekoliko pitanja´.

Među takvima je i odredba o radu na određeno vrijeme, a danas nije ni raspravljano o otpremninama i otkaznim rokovima jer su ta pitanja i načelno teža, za koja i predlagaču treba više vremena, kazao je Sever.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara